24 Chiang Mei

De 24e meidag in Chiang Mai is tamelijk onopvallend gebleven. Deze dag had met ons bij aanvang al geen grote plannen en is bij een aangename kabbeling gebleven. Geen commotie, opwinding of andere heftige emoties. Eerder een aangenaam ontbijt (op een vertrouwde plek en pas rond lunchtijd), een eenvoudige stadswandeling, een tamelijk zachtzinnige Thaise massage voor Michiel en een uurtje nagels peuteren voor Judica.

Het hoofdevenement van de dag was toch eigenlijk wel het shoppen op de ‘night market’. Vanmiddag hebben we wel een beetje geshopt, maar dat mag geen naam hebben. De voornaamste opbrengst was een boek voor ondergetekende: sinds mijn eBook reader stuk is, moet ik noodgedwongen weer mijn heil zoeken bij het gedrukte woord.

De night market is een dagelijks spektakel dat zich aan een lange weg vol hotels en andere grote gebouwen afspeelt. Een straat gelardeerd met filialen van Burger King, McDonalds, Subways en Häagen Dasz. Langs honderden meters weg staan kraampjes waarin vooral t-shirts, bijoux en snuisterijen verkocht worden. We zijn inmiddels terug op de hotelkamer met een plastic zak vol met kleinoden. Het was erg gezellig, dat keutelen en slenteren terwijl de ene verkoper na de andere je met een paar ingestudeerde Nederlandse (!) zinnetjes probeert te verleiden tot de aankoop van uit zeep gesneden bloemen, tuk-tuks gemaakt van bierblikjes, gekopieerde cd’s en houten puzzels. En na zo’n onopvallende dag, die aan het einde ervan aanvoelt als een dag hard werken, is het goed rusten. En het vooruitzicht op een dagje met de motorfiets en aanmechtige tijgerwelpen maakt dat de oogjes waarschijnlijk makkelijk achter de droomluiken zullen verdwijnen. Op naar de 25e!