0

Airborne

We zijn net voor de tweede keer opgestegen. Een tussenstop in Hamburg. Wat een tijdverspilling! Van Münster naar Hamburg was nog geen half uur. Met de huidige olieprijzen lijkt me dat een enorme verspilling.

Een bijzondere ervaring was het eerste opstijgen beslist. Na zorgvuldig over een gele gidslijn te hebben getaxied, zette de piloot het toestel op het begin van de landingsbaan op de handrem. Patserig als piloten nu eenmaal zijn, liet hij zijn motoren even flink loeien om daarna als besluit van deze superhellingproef alle remmen los te gooien. Ik zat meteen stevig in mijn stoel.

Wauw! Waar komt die enorme kracht opeens vandaan? Op de taxibaan reed het toestel voorzichtigjes, wat je verwachten mag van een frèle aluminium tube op wielen, eigenlijk. Maar hij had zich duidelijk verwachtingsvol ingehouden. Immens! Binnen een minuut waren we ‘airborne’. Voor het eerst betrad ik het speelveld van de gevleugelden. Gek genoeg toch minder magisch dan ik me had voorgesteld. Minder naar Discovery Channel kijken, voortaan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *