0

Blauw gelopen?

Ik had gisteren weer een ontzettend gezellige avond met Merlijn. Misschien overdrijf ik en was het alleen maar heel gezellig, maar leuk was het in ieder geval. Het soort leuk dat maakt dat je naar meer gaat verlangen.

Vandaag haar daarom maar eens een mailtje gestuurd wat haar gevoelens nou zijn. Uit haar houding, doen en laten kon ik niet veel wijs. Aan de ene kant deed ze heel gezellig en enthousiast, maar aan de andere kant was er doorlopend een soort barrière voelbaar. Alsof ik vanachter tralies met haar zat te praten en er bewakers waren die elke flirtpoging dreigden te bestraffen met stokslagen.

Ze reageerde wat later op de middag. Heel uitvoerig zelfs. Ik zal niet het hele mailtje hier neerzetten (dat wordt vast niet gewaardeerd), maar dan toch in ieder geval mijn eigen parafrase. Ze zei zoiets als: "We hebben twee hele leuke avonden gehad. Het klikt van beide kanten. Dat merk je aan vanalles. Maar zoals ik je al gezegd heb toen je me mee uit vroeg, ik ben niet 100% vrij. Ik wil tegen iedereen eerlijk zijn. Dus blijf gewoon jezelf, laten we leuke dingen doen, maar zet niet te hoog in en blijf je als een heer gedragen. Een goede, close vriendschap moet in ieder geval heel goed mogelijk zijn. En wie weet wat de toekomst nog te bieden heeft. Geniet van wat je hebt."

Kortom, ze gebruikte het V-woord. Alsof ik op vriendschap zit te wachten! Ik lig tot half 11 ’s avonds bij haar voor de deur, omdat ik wil vragen of ze vriendjes wil worden?! En dan nog vragen of ik me alsjeblieft netjes wil gedragen. Verdorie zeg. En dan "Wie weet wat de toekomst nog te bieden heeft." Het lijkt het weerbericht wel: "Vandaag bewolking, maar misschien is het morgen beter. Of anders overmorgen."

Nee, het is me duidelijk. Ik heb een blauwtje gelopen. Ze wil wel vrienden blijven, maar voor de rest moet ik m’n tengels thuishouden.

Misschien begrijp ik het verkeerd en is het voor vrouwen heel gebruikelijk om wachtrijen met potentieel leuke mannen aan te leggen. Het is natuurlijk een comfortabele gedachte dat je een reserve man hebt als het met je huidige date niet wil lukken. Mannen zijn in zekere zin ook wel een soort gebruiksartikel. Als ie op is, neem je een nieuwe. Ik heb ook een voorraad stofzuigerzakken in huis. Altijd handig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *