0

Diep ondergedompeld

Zoals verwacht is ons leven sinds het besluit langer op Koh Tao te blijven wat rustiger en minder enerverend geworden. Dat wil zeggen, elke dag op dit eiland is fantastisch en elke duik heeft z’n eigen unieke pareltjes, maar er is niet zoveel om over te schrijven, niet zoveel om te delen. Na vijf dagen zonder tekst en uitleg moesten we toch maar weer eens iets van onszelf laten horen.

De afgelopen dagen zijn we bezig geweest met onze PADI Dive Master training. Niet elke dag betekent dat hard studeren en werken, sommige dagen zijn vooral ook leuk en niet zozeer instructief. Eergisteren heb ik bijvoorbeeld een nachtduik gemaakt. Judica was moe (van het stappen de avond tevoren), dus ik ging alleen. Het is bijzonder om vlak voor zonsondergang van een boot het water in te springen. Eén grote stap en je komt in de schemerende onderwaterwereld terecht.

Onder de deskundige leiding van Ed en Jorrit hebben we een uurtje onderwater doorgebracht. Na onze afsprong werd het al snel donker. Binnen vijftien minuten was het enige licht onderwater dat van onze zaklantaarns. De meeste vissen gaan slapen als het donker wordt, maar andere worden juist actief. We hebben een aantal heel actieve roggen gezien en ook nog twee schattige kogelvissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *