0

Hemel en aarde

En wederom is er een dag verstreken. Een dag die als een vod in een kosmische prullenbak terecht was gekomen, als hij niet met een bezoekje aan Merlijn was afgesloten. Na een uurtje ontspannen dobberen, is zo’n visite een absolute verademing. Het was gezellig en adembenemend. Dat laatste vooral vanwege de 3 trappen, overigens.

Er gebeurt de laatste dagen eigenlijk maar weinig schokkends. En zulks is slecht voor een weblog. Liever heb je dat vrijwel dagelijk hemel en aarde bewegen. Dat levert stof tot nadenken en dus tot schrijven op. Maar als de hemel op zijn plek blijft en de aarde roerloos blijft liggen, dan versloft ook – bijna automatisch – het weblog.

Overigens heb ik vanavond wel heerlijk gegeten. Gideon is blijven eten en ik zag mezelf dus genoodzaakt een nette maaltijd op te dissen. De nieuwe frituurpan heeft zijn diensten bewezen en heerlijke aardappelkroketjes voor me gebakken. De biefstukjes waren zo mals dat het wel roomijs leek en de rode kool was – hoewel gewoon diepvries – verrukkelijk. En oja, da komkommersalade was een stuk beter dan zaterdag. Toen had ik der – bij wijze van experiment – wat olijfolie doorheen gedaan. Geen succes. Komkommmersalade moet naturel: met alleen wat azijn en eenvoudige kruiden.

"Nou kinders, naar bed nu maar." Oh nee, wacht. Ik moet nog even wat kwijt over krullen. Een collegaatje van mij verscheen vandaag op werk met krullen. Ik herkende haar amper. Jeetje zeg, wat een verschil. Een beetje retro wel, van die krullen. Maar het heeft haar een promotie opgeleverd, zo las ik later. Zouden krullen mij staan…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *