Klein paradijs

Na een paar onverwachts leuke dagen in Bang Kok was het gisteravond weer eens afscheidtijd. Het reisbureau waarmee we ook naar Bangkok reisden, kon ons ook een combinatieticket bus-boot naar Koh Tao aanbieden. Om zes uur gisteravond stapten we dus op de bus naar ons kleine paradeiland aan de oostkust van Thailand. Noordelijker gelegen dan Koh Phangang en Koh Samui was de voorspelling dat de reis niet lang zou duren en we ‘s ochtends al rond 9 uur zouden aankomen.

De reis bleek inderdaad heel kort. Rond half 8 gisteravond vertrokken we met iedereen vanuit Bangkok. Om half drie vannacht (!) werden we uit de bus gezet bij het veer naar Koh Tao. Nogal vroeg dus. Tot onze verbijstering vertrok het veer echter pas om 7 uur ‘s ochtends en moesten we nog ruim 4 uur wachten. We hebben dus maar wat geprobeerd te slapen op de picknictafels aan de kade. Maar goed, dat kleine avontuurtje daargelaten verliep alles verder voorspoedig. Het eiland is prachtig, met palmbomen en azuurblauwe baaien.

Om alle proppers van de diverse duikscholen op het eiland te ontlopen zijn we direct vanaf de boot een internetcafe in gevlucht en hebben we op Internet het telefoonnummer van de Nederlandse duikschoolhouder die Judica eerder al had gecontact opgezocht. Met ons kraaknieuwe, in Bangkok gekochte Thaise telefoonnummer hebben we de man (Robert) opgebeld en voor we het wisten stond hij al voor de deur van het cafe. Een hele aardige man die rust en betrouwbaarheid uitstraalt. Niet onbelangrijk.

Duikcursussen hebben op het eiland tamelijk vaste prijzen, maar als bonus kon Robert ons ook drie gratis overnachtingen per geboekte cursus aanbieden. Daar konden we geen nee op zeggen natuurlijk, zeker ook omdat de huisjes er heel leuk uit zien en ook na de cursus nog beschikbaar zijn. Judica gaat sowieso de cursus doen en als de eerste dag bevalt, doe ik hem ook helemaal. Dat betekent dat we dan in elk geval 7 dagen op dit prachtige eiland zijn. Maar ik vermoed dat daar nog wel wat daagjes bij zullen komen…