1

Klussen aan mijn nieuwe auto

Vorige week maandag kon ik, na wat vertraging, mijn nieuwe auto ophalen. De plaatselijke Skoda-garage had mijn kleine Citigootje mooi opgepoetst en feestelijk in de winkel voor me klaargezet. Attentheid is notoir routineus in de autohandel: kopjes koffie zijn daar het schoolvoorbeeld van, maar ook bij levering van nieuwe auto’s blijkt de rol van welgemeende attentheid grotendeels door automatismen te zijn overgenomen. De kleine witte mobiel stond in de winkel met een grote, witte strik van tule op het dak. Feitelijk zag de auto (wat jammer dat er geen foto’s zijn om het te bewijzen) er daardoor uit als een bruidje: helemaal in het wit, met een sluier op het hoofd. De sleuteloverdracht kreeg daardoor iets pijnlijks: alsof ik werd uitgehuwelijkt aan een vierwieler. Ook aan bruidsuikers bleek te zijn gedacht: een grote pot dropjes vervulden die functie.

Zoals het hoort waren er natuurlijk nog wat kinderziektes die opgelost moesten worden, maar inmiddels ben ik heel tevreden met mijn nieuwe kameraad. Sterker nog: ik voel een behoefte om er aan te gaan sleutelen! Misschien spelen de hormonen op, wie zal het zeggen. Hoe dan ook, gezien mijn onervarenheid leek het me beter voorlopig de motorkap maar even dicht te laten. In plaats daarvan maar aan de slag in de kofferbak. Dat is veilig terrein, zonder elektrische of anderszins kwetsbare delen.

Op Internet kwam ik een aardig recept tegen om de kofferbak van de Citigo net zo cool te maken als die van zijn knappere stiefbroertje uit Duitsland. Dat broertje is in alle opzichten net iets olijker en hier en daar net wat slimmer bovendien. Zo heeft zo’n Up! in de kofferbak een handige beweegbare bodem, zodat je bij het neerklappen van de achterbank een mooie vlakke laadvloer krijgt. Ideaal voor bijvoorbeeld een hondje of een dagopbrengst van de IKEA. Het recept om die zelfde luxe in een Skoda te krijgen bleek heel simpel, te beginnen met de ingrediënten:

  • 1 x 1S0858831F82V
  • 1 x 1S0858832F82V
  • 1 x 1S0858855E1BS
  • 6 x N91026802

Niet zo smakelijk als de ingrediënten voor een portie pannenkoeken, maar wel lekker duidelijk. De ingrediënten bleken bovendien eenvoudig te bestellen te zijn bij HC Sale in Boxtel en niet al te duur bovendien. Inmiddels is de bestelling geplaatst en wacht ik de onderdelen af. Over een paar weken zouden die binnen moeten zijn en kan ik verder gaan met de bereiding. Ik hoop dat ik mijn hormonen zolang de baas kan…

 

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *