0

Koning der spellen

Gisteren kwam het interview online dat ik afgelopen maandag met Gamekings Jelle en Daan had. Het was een hele onderneming om daar te komen. De hele treinreis lang zat ‘Mee naar Diemen-Zuid‘ van Lange Frans en Baas B in mijn hoofd. Dat liedje is verdorie ook alweer bijna 20 jaar oud. Tempus fugit.

In de studio in Diemen-Zuid hebben we een uur lekker zitten kletsen. Heel tof om te zien hoe slim en gestroomlijnd ze die video’s opnemen: de opnames worden ter plekke geregisseerd en kunnen eigenlijk direct na de opnames al uitgezonden worden. Jelle vertelde me dat ze vooral op maandagen en vrijdagen opnemen en dan soms wel 8 items op een dag opnemen. Fenomenaal!

Voor mij als bordspelmaker is een interview voor een videogame-kanaal wel een beetje spannend. Zitten hun kijkers wel te wachten op mijn stoffige verhaaltjes over papier en karton. Ergens in mijn hoofd is er een soort hiërarchie, waarbij videogames zeker 1 of 2 sportjes hoger op de ladder staan dan mijn ‘hobby’.

Maar de comments bij de video stelden me gerust. Videogamers zijn vooraleer gamers: ze houden van spelletjes. Er is iets universeels in spellen dat resoneert bij alle spelers, of ze nu vooral digitaal of analoog hun hobby uitoefenen. We zijn homines_ludentes en wat we ook doen, we zien er altijd een spel in.

De video zit achter een paywall, maar van de mensen die hebben gekeken begreep ik dat het de €2,50 van een maandje Premium zeker waard is. Voor mij smaakt het naar meer. Als ze me weer uitnodigen, kom ik met veel liefde terug. Liefst wel met een ander deuntje in mijn hoofd. Europapa bijvoorbeeld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *