0

Memento mori

Vandaag was een lesje in sterfelijke eenzaamheid. Het was een rare werkdag. Erg druk en erg onbevredigend. Ik zou werkelijk niet kunnen zeggen wat ik vanochtend gedaan heb. Het was vast belangrijk, maar elke herinnering eraan ontbreekt. De laatste paar dagen heb ik mezelf misschien ook wel teveel uitgeput. Laat slapen, veel piekeren…

Ik was net naar mijn wekelijkse Sneak. Gisteren hoopte ik stiekem dat ik Merlijn mee naar de film zou kunnen krijgen. Maar ze had bezoek vandaag. Bezoek. Om een of andere zieke reden kan ik dat bezoek niet uit mijn hoofd zetten. Allerlei jaloerse gedachten en waanbeelden waaien door mijn hoofd. Als ik het uit mijn hoofd probeer te zetten, stormt het verder in mijn maag.

De film was op z’n zachtst gezegd verontrustend. Het was een psychologische thriller. En een goede, want ik ben helemaal in de war. Ik liep net van mijn auto terug naar huis. Noodgedwongen moest ik mijn auto wat verder weg parkeren. Al wandelend door het donkere straatje hoorde ik ineens miauwen. Ik keek omlaag en zag een witte kat met een rare snuit. Hij liep geaffecteerd op me af. Z’n snuit verontruste me en ik hoopte dat kat me niet zou volgen. Maar dat deed ie wel. Ik heb zeker 5 keer omgekeken om te zien of hij me nog volgde. Pas toen ik de hoek van de straat omging was de kat weg. Maar zijn honeurs werden meteen waargenomen door een zwarte kat. Het beest kwam op me afgestormd, zo leek het. Ik vluchte de straat op. Daarna heb ik hem niet meer gezien.

‘The machinist’ heet de film. Ik weet niet wanneer hij uitkomt, maar hij was eng. Het gaat over een man die al een jaar niet meer geslapen heeft. Iets weerhoudt hem van slapen, maar hij weet niet wat. Door de slapeloosheid is hoofdrolspeler Trevor ernstig vermagerd… en de acteur ook. Alleen zijn skelettenlijf was al beangstigend. Een hele sinistere film, helaas met een wat teleurstellend einde.

Ik moet nog wat werk doen. Dat doe ik al een paar dagen en het is daardoor dat ik nu zo moe ben. Ik werk tot diep in de nacht door om wat centen bij te verdienen. Klinkt wel zielig. Waan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *