Noch smaak

Afgelopen weekend hebben we maar weer eens verhuisd. Het verplaatsen van spullen, het liefst in dozen, is een hobby van ons aan het worden. De afgelopen maanden hebben we al zo vaak met allerhande ingepakte rotzooi lopen zeulen dat ik me bij mijn belastingaangifte vanmiddag echt even afvroeg of ik mijn beroep niet naar ‘verhuizer’ zou moeten laten veranderen.

Onze huisraad staat nu verspreid over het land. Een deel nog hier in ‘s-Gravendeel en een groter deel opgeslagen in een oude koelcel in Den Bommel (een dorpje met in het hart een bronzen beeld van heer Ollivier B. Bommel). Onze koelcel heeft nummer 29. Hetzelfde nummer als ons huis hier in ‘s-Gravendeel en ook de dag waarop Judica en ik geboren zijn. Een fijn toeval.

Nu ga ik een avondmaaltijd bereiden op ons anti-kraak kookstel. Wat ons huis misschien noodgedwongen aan smaak moet ontberen, probeer ik dan nog in de maaltijd te brengen. Meestal met niet al teveel resultaat. Evengoed waardeer ik in deze koude, barre dagen ons (tijdelijke) dak des te meer.