Off the radar to Nanning

Een waarschuwing voor onze trouwe volgers. Vanavond stappen we op de trein naar Nanning, zuid China. De trein komt morgenavond, rond 11 uur aan. Tot die tijd dus geen updates. Gisteren en vandaag hebben we een beetje rondgelummeld, dus ook daarover valt weinig te vertellen.

Wel ben ik gisteren nog even op de fiets gesprongen. Het waaide flink. Er zat ook veel zand in de wind. De vrouw die de fietsverhuur regelde keek me vreemd aan: “Are you sure you want to rent a bike? There is a lot of wind!” Ik legde haar uit dat ik, als Nederlander, voor een beetje wind niet bang ben.

Het was inderdaad een winderige fietstocht, maar wel de moeite waard. In drie uur ben ik op en neer naar het Olympisch park gefietst. Heb een paar mooie kiekjes van het vogelnest gemaakt en ben weer teruggefietst. Niets opwindends, maar wel een leuke manier om de stad eens anders mee te maken. Judica had nog teveel spierpijn van onze muurwandeling, dus die heeft een dagje wat rondgehangen.

Nou lieve lieden: tot snel! En voor iedereen die een berichtje heeft achtergelaten: we hebben ze gelezen en vinden het heel leuk om iets van thuis te horen. Helaas is het Internet hier in het hotel te langzaam om echt zinvol iets terug te kunnen schrijven. Ook skypen zit er niet in. Beetje balen wel, maar helaas. Ter indicatie: het online zetten van het verhaaltje over de muur kostte me bijna twee uur. Goed, tot over vier dagen, dan vanuit Hanoi!