5

Pleidooi voor een hamburgerkraam

Tot mijn ontsteltenis vernam ik net dat de kersverse hamburgerkraam Bread on Wheels, hier voor de deur bij het CVJO, van de Vierdaagsefeesten in Nijmegen geen toestemming heeft gekregen zijn standplaats tijdens de feestdagen te gebruiken. Voor een ondernemer die pas net 4 weken bezig is natuurlijk een enorme teleurstelling. Ik stuurde de Vierdaagsefeesten daarom deze mail:

Mijnheer / mevrouw,

Ik lees net dat mijn favoriete broodjeskraam (Bread on Wheels) van u een afwijzing heeft gekregen om tijdens de vierdaagsefeesten zijn standplaats te gebruikern. Bij u wilde ik toch graag een warm pleidooi houden voor het heroverwegen van deze beslissing.

U weet het misschien niet, maar Bread on Wheels (http://www.breadonwheels.nl/) bestaat nog maar heel kort en is een eenmanszaak, opgericht door een man die tegen zijn wil zonder werk kwam te zitten. Hij ging echter niet bij de pakken neerzitten, maar haalde alle noodzakelijke diploma’s en begon van zijn spaargeld een broodjeszaak. De gemeente gunde hem een plek voor het station en sinds een week of 4 is Bread on Wheels een feit.

Helaas vallen de inkomsten nog wat tegen en is het behoorlijk doorbikkelen voor Richard. Dat hij op de Vierdaagsefeesten zijn standplaats niet kan gebruiken is natuurlijk een forse tegenvallen: het kost hem een week omzet (en die is toch al niet zo groot) en is bovendien erg demotiverend voor een man die zo hard zijn best doet om zijn hoofd boven water te houden.

Als ZZP’er, klant van Richard en fan van de Vierdaagsefeesten zou ik bij u met klem willen vragen Richard alsnog deelname te gunnen. Weliswaar verkoopt hij, net als veel anderen, broodjes. Dat maakt hem niet uniek. Maar hij is een aanpakker, een doorzetter en een voorbeeld voor velen. Dat maakt hem uniek en dat maakt wat mij betreft dat hij de steun van U verdient. Open uw MVO-hart en help deze dappere broodjesbakker. En overigens: zijn hamburgers zijn subliem!

Met vriendelijke groet,

Michiel de Wit

Hopelijk helpt het een beetje.

5 Comments

  1. Svp dit bericht massaal delen. Gun Bread on Wheels een vergunning tijdens de 4- daagse !

  2. Heerlijke broodjes en goede service! Ik gun hem die plaats tijdens die vierdaagse week, weet ik gelijk wat ik ga eten :)

  3. Nou, binnenkort dan maar eens die kant op, even proeven en daarna de standplaats maar opnemen in ons POI bestand ‘eten en drinken’. Bij die ongeveer 1000 horeca gelegenheden in Nederland kan meneer er vast nog wel bij. Hoop straks wel dat er niets ineens 100 motorrijders tegelijk stoppen om een broodje te kopen :-)

  4. ik hoop dat je actie werkt. In een ander geval kreeg een ondernemer in een van de voorgaande jaren geen vegunning zijn terras, dat hij gedurende het hele jaar heeft, tijdens de vierdaagse te exploitteren. Wellicht kan hij tijdens de 4Daagse nog een andere standplaats krijgen? Het is gewoon niet fair voor ondernemers die het hele jaar door bikkelen, als ze juist tijdens de 4daagsefeesten geen omzet kunnen draaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *